TSE sulkee Naantalin voimalaitoksen kivihiilikäyttöisen kolmosyksikön

Turun Seudun Energiantuotanto Oy (TSE) on tänään maanantaina 24.6.2024 tehnyt päätöksen sulkea Naantalin voimalaitoksen kivihiilikäyttöisen kolmosyksikön. Yksikkö siirtyy tästä päivästä alkaen säilöntään, kunnes kolmosyksikkö suljetaan lopullisesti jouluaattona 2024.

Naantalin voimalaitoksen kolmosyksikön sähköntuotantoteho on 120 MW. Yksikkö on alun perin vuonna 1972 rakennettu väliottolauhdeturbiini, jolla on tuotettu Turun seudulle lämpöä, höyryä sekä sähköä. Naantalin voimalaitoksen vanhimmat kivihiilikäyttöiset ykkös- ja kakkosyksiköt suljettiin vuonna 2020.

– Naantalin kolmosyksikön käyttötarve on jäänyt vähäiseksi monipolttoainevoimalaitoksen eli Naantalin nelosyksikön valmistumisen jälkeen. Vähäisen käyttöasteen lisäksi laitoksen sulkeminen on askel kohti kivihiiletöntä tuotantoa Naantalissa, toteaa TSE:n toimitusjohtaja Pertti Sundberg

TSE:n tuotantolaitosten operoinnista vastaa Turku Energia, ja täten myös Naantalin kolmosyksikön käyttövastuu on Turku Energialla.

– Naantalin kolmosyksikön sulkemisella ei ole henkilöstön määrään liittyviä henkilöstövaikutuksia. Laitoksen käyttö on tapahtunut samalla henkilöstöllä, joka operoi TSE:n muitakin yksiköitä, joiden käytön osalta ei ole tullut merkittäviä muutoksia, kertoo toimitusjohtaja Timo Honkanen Turku Energiasta.  

Laitoksen lopullisen sulkemisen jälkeen laitoksen prosessit erotetaan turvalliseen tilaan, ja lopullinen purku tehdään myöhemmässä vaiheessa.

Siirry takaisin sivun alkuun