Lämpöä koteihin ja voimaa teollisuudelle

Turun Seudun Energiantuotanto (TSE) tuottaa lähialueen asukkaille lämpöä ja sähköä sekä teollisuudelle prosessihöyryä ja jatkaa paikallista energiantuotannon perinnettä Naantalissa. Tuotettu lämpö, sähkö ja höyry menevät loppuasiakkaille pääomistajiemme, Fortumin ja Turku Energian kautta. Turun seudulla jo yli 200 000 ihmistä asuu kaukolämmitetyissä kodeissa. 

TSE:n ylpeys on Naantalin vuonna 2017 valmistunut nelosyksikkö, kaukolämpöä lähiseudulle tuottava moderni monipolttoainevoimalaitos eli tuttavallisemmin mopo. Se käyttää energianlähteenään pääosin biopolttoainetta, kuten lähimetsien metsätähteitä ja teollisuuden sivutuotteita. Erinomaisella hyötysuhteella toimiva yksikkö vähensi käynnistyttyään TSE:n energiantuotannon hiilidioksidipäästöjä yli 400 000 tonnia vuodessa.

Naantalissa on tuotettu energiaa omiin ja muiden tarpeisiin jo vuodesta 1960 alkaen, edelläkävijän asenteella ja uusinta tekniikkaa käyttäen. 

Lämpöä tuotetaan myös muissa TSE:n laitoksissa. Kakolan lämpöpumppulaitokset hyödyntävät uusiutuvaa energiaa ottamalla lämpöä talteen jätevedestä ja Orikedon biolämpökeskus hyödyntää polttoaineenaan biohaketta.

Tavoitteitamme ovat uusiutuvan energian lisääminen ja joustava energiantuotantojärjestelmä ja kehitämmekin toimintaamme jatkuvasti yhdessä Turku Energian ja Fortumin energia-alan osaajien kanssa.

Siirry takaisin sivun alkuun