TSE:n biopolttoaineen kuljetinjärjestelmä on otettu käyttöön

Turun Seudun Energiantuotanto Oy:n (TSE) investoima biopolttoaineen kuljetinjärjestelmä on otettu käyttöön. Uuden järjestelmän myötä biopolttoaineiden kokonaismäärä Naantalin monipolttoainevoimalaitoksessa nousee 70 prosenttiin. Järjestelmä mahdollistaa biopolttoaineiden laivakuljetukset ja laajentaa merkittävästi TSE:n biopolttoaineiden hankinta-aluetta.

Kuljetinjärjestelmä kulkee Naantalin satamasta voimalaitoksella sijaitsevaan varastoon. Ensimmäinen uuden 600 metriä pitkän kuljetinjärjestelmän kautta tuotu kuorma purettiin maanantaina 29.10. Uuden kuljetinjärjestelmän myötä monipolttoainevoimalaitoksen käyttämän biopolttoaineiden kokonaismäärä nousee vuositasolla lähes 2000 gigawattituntiin.

– Biopolttoaineen osuus monipolttoainevoimalaitoksella on tällä hetkellä noin 50 % kokonaispolttoaineen määrästä. Kuljetinjärjestelmän myötä pääsemme harppauksella eteenpäin tavoitteissamme lisätä uusiutuvien polttoaineiden käyttöä, kun laitoksen biopolttoaineen määrä nousee 70 prosenttiin, kertoo operointipäällikkö Sanna Alitalo TSE:stä.

Valtaosa laitoksen polttoaineesta on edelleen peräisin kotimaisilta lähituottajilta. Meriteitse biopolttoainetta tuodaan Baltiasta, Valko-Venäjältä ja Venäjältä. Laivakuormia saapuu aluskoosta riippuen 30–40 vuodessa ja kuormien koko on 7 000–25 000 irtokuutiota (i-m3). Polttoaine on kokopuu- tai rankahaketta ja metsätähdehaketta, josta suurin osa kuljetetaan suoraan polttoon.

Kuljetinjärjestelmän toimitti BMH Technology Oy. Investoinnin arvo on noin 12 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Sanna Alitalo, operointipäällikkö, Turun Seudun Energiantuotanto Oy 
puhelin 040 868 4003
sanna.alitalo@tset.fi

Turun Seudun Energiantuotanto Oy:n tehtävänä on huolehtia Turun alueen perusenergian tuotannosta taloudellisesti ja tehokkaasti monipuolisella tuotantokapasiteetilla. Yhtiön osakkaina ovat Fortum (49,5 %), Turku Energia (39,5 %) ja kaupungit Raisio (5 %), Naantali (3 %), Kaarina (3 %).

Siirry takaisin sivun alkuun