Turun Seudun Energiantuotanto (TSE) tuottaa oman alueensa asukkaille lämpöä ja sähköä sekä teollisuudelle prosessihöyryä ja jatkaa paikallista energiantuotannon perinnettä. Tuotettu lämpö, sähkö ja höyry menevät loppuasiakkaille pääomistajiemme, Fortumin ja Turku Energian kautta. Turun seudulla jo yli 200 000 ihmistä asuu kaukolämmitetyissä kodeissa.

TSE:n ylpeys on Naantalin vuonna 2017 valmistunut nelosyksikkö,
kaukolämpöä lähiseudulta tuottava moderni monipolttoainevoimalaitos eli
tuttavallisemmin mopo. Se käyttää energianlähteenään pääosin biopolttoainetta, kuten lähimetsien metsätähteitä ja teollisuuden sivutuotteita. Erinomaisella hyötysuhteella toimiva yksikkö vähentää TSE:n energiantuotannon hiilidioksidipäästöjä yli 400 000 tonnia vuodessa. Energiaa Naantalissa on tuotettu omiin ja muiden tarpeisiin jo vuodesta 1960 alkaen, edelläkävijän asenteella ja viimeisintä tekniikkaa käyttäen.
Lämpöä tuotetaan myös muissa TSE:n laitoksissa. Kakolan lämpöpumppulaitokset hyödyntävät uusiutuvaa energiaa ottamalla lämpöä talteen jätevedestä ja Orikedon biolämpökeskus hyödyntää polttoaineenaan biohaketta.

Kehitämme toimintaamme jatkuvasti yhdessä Turku Energian ja Fortumin energia-alan osaajien kanssa. Tavoitteitamme ovat uusiutuvan energian lisääminen ja joustava energiantuotantojärjestelmä.
Siirry takaisin sivun alkuun