TSE pysäyttää lopullisesti Naantalin vanhimman voimalaitosyksikön 1.7.2020

Turun Seudun Energiantuotanto Oy (TSE) on tänään tehnyt päätöksen sulkea lopullisesti Naantalin voimalaitoksen vanhimman kivihiilikäyttöisen yksikön eli ykkösyksikön, jonka sähköntuotantoteho on 115 MW. Yksikkö on vielä 30.6.2020 asti mukana Fingridin tehoreservijärjestelmässä, joka turvaa sähkön toimitusvarmuuden Suomessa tilanteissa, joissa sähkön markkinaehtoinen tarjonta ei riitä kattamaan kysyntää. Kuluvan tehoreservikauden päättyessä Naantalin ykkösyksikkö pysäytetään lopullisesti.

– Naantalin vanhin voimalaitosyksikkö on tullut teknisesti elinkaarensa päähän lähes 60 käyttövuoden jälkeen, eikä edellytyksiä laitoksen käytölle enää ole kuluvan tehoreservikauden päätyttyä. Tämä lisäksi laitoksen ympäristölupa umpeutuu joka tapauksessa vuonna 2023, joten sulkeminen olisi ollut edessä viimeistään silloin, toteaa TSE:n toimitusjohtaja Maija Henell.

TSE:n tuotantolaitosten operoinnista vastaa nykyisellään Turku Energia, ja täten myös Naantalin vanhimman voimalaitosyksikön käyttövastuu on Turku Energialla.

– Naantalin ykkösyksikön sulkemisella ei ole henkilöstön määrään liittyviä henkilöstövaikutuksia, sillä laitoksen operointi tehoreservilaitoksena on tapahtunut varallaolojärjestelmän puitteissa ja sen työllistävä vaikutus viime vuosina on ollut hyvin pieni, kertoo toimitusjohtaja Timo Honkanen Turku Energiasta.  

Lisätietoja:
Maija Henell, toimitusjohtaja, Turun Seudun Energiantuotanto Oy
puh. 044 723 7152
maija.henell@tset.fi

Timo Honkanen, toimitusjohtaja, Oy Turku Energia – Turku Energi Ab
puh. 050 557 3133
timo.honkanen@turkuenergia.fi

Turun Seudun Energiantuotanto Oy:n tehtävänä on huolehtia Turun alueen perusenergian tuotannosta taloudellisesti ja tehokkaasti monipuolisella tuotantokapasiteetilla. Yhtiön osakkaina ovat Fortum (49,5 %), Turku Energia (39,5 %) ja kaupungit Raisio (5 %), Naantali (3 %), Kaarina (3 %).

Turku Energia -konserni kuuluu Suomen suurimpien energiayhtiöiden joukkoon. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli 258,7 miljoonaa euroa. Henkilöstön määrä vuoden 2019 alussa on noin 340. Turku Energia on Varsinais-Suomen johtava sähkön ja lämmön myyjä ja siirtäjä. Toimintaan kuuluu myös energiaverkostojen ja energiatuotantolaitosten kehittäminen, rakentaminen ja ylläpitäminen. Turku Energia on myös mukana kehittämässä sähköistä liikennettä Turun seudulla. Toimitamme ympäristöä, elämänlaatua ja kilpailukykyä parantavia energiapalveluita 130 000 taloudelle ja yritykselle. Asiakaslupauksemme on ”Olemme lähellä, näemme kauas”. www.turkuenergia.fi

Siirry takaisin sivun alkuun